Alfredo González ye ún de los cantautores actuales más reconocíos de la escena asturiana. La so carrera entamó en 2001 y pasín a pasu foi faciendo camín con 6 discos publicaos tanto en castellano como n’asturianu y nos que suena una canción d’autor influyía pol rock o l’indie. Ente la so discografía rescampla ‘La Nada y Tu’, del añu 2009, que ta n’asturianu dafechu y que ye’l más gallardonáu, con premios como’l Meyor Cantar en Llingua Asturiana o’l Premiu de la Crítica RTPA al Meyor Discu d’Autor. Tienen collaboráu con esti artista escritores de sonadía como Pablo Texón o músicos como’l reputáu Quique González, que llegó a cantar n’asturianu nun tema.

Discografía

Y andá

2018, Autoedición

Llances de papel

2015, Autoedición

Agora

2010, Autoedición

Anabel Santiago canta a Diamantina Rodríguez

2005, Males Pulgues Records

Desnuda

2007, Autoedición

Torner

2005, Ámbitu

Al son de la luna

2003, L’Aguañaz

Videoclips