Anabel Santiago ye la cantante actual de tonada más reputada y popular, amás d’una renovadora d’esti xéneru musical. Nacida n’Arxentina en 1981, entamó a cantar con namás 13 años. En tou esti tiempu ganó una montonera de concursos de canción asturiana, algamó premios musicales d’ámbitu asturianu y estatal; subió a milenta escenarios y participó n’estremaos proyectos como l’espectáculu ‘Torner’. La so discografía ye bayurosa y variada, con 7 discos en solitario nos que la so voz suena tanto nes formes más clásiques de l’asturianada como amestándose a estilos tan estremaos como la electrónica, el tango, el country o’l pop.

Discografía

Y andá

2018, Autoedición

Llances de papel

2015, Autoedición

Agora

2010, Autoedición

Anabel Santiago canta a Diamantina Rodríguez

2005, Males Pulgues Records

Desnuda

2007, Autoedición

Torner

2005, Ámbitu

Al son de la luna

2003, L’Aguañaz

Videoclips