Dixebra ye ún de los grupos fundamentales de la música asturiana. Formaos en 1987 n’Avilés, fueron pioneros en facer rock n’asturianu amestándolo a otres músiques como’l folk, ska, rap, metal, punk o reggae. Tienen publicao 16 trabayos ente los qu’hai discos d’estudiu, directos y EPs y nellos ta escrita bona parte de la historia de l’Asturies contemporánea, con lletres comprometíes que falen de la realidá cotidiana y de problemes llocales y globales. Con dellos reconocimientos per parte la crítica y milenta siguidores, los sos conciertos son pura enerxía dempués de más de 30 años n’activo.

Contratación

Redes sociales

Discografía

Uviéu, 17-09-2017

2018, Goxe

Dixebra EP

2017, Goxe

Tiempos modernos

2013, L’Aguañaz

XXV (1987-2012)

2012, L’Aguañaz

Bailla la Cris

2011, Goxe

Versióis Eonaviega

2009, L’Aguañaz

Amor incendiariu

2009, L’Aguañaz

N'acción

2006, L’Aguañaz

Ensin novedá

2005, L’Aguañaz

Cróniques d'un pueblu

2003, L’Aguañaz

Sube la marea

2002, L’Aguañaz

Glaya un país

2000, L’Aguañaz

Dieron en duru

1997, L’Aguañaz

Apúntate a la llista

1995, L’Aguañaz

¿Asturies o trabayes?

1993, L’Aguañaz

Grieska

1990, FonoAstur

Videoclips